Pri havárii lietadla na Sibíri zahynulo 11 ľudí

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:06 • 2 min
Pri havárii lietadla na Sibíri zahynulo 11 ľudí

Pri havárii lietadla na Sibíri zahynulo 11 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Ruské dopravné lietadlo typu AN-24 sa dnes zrútilo v severnej časti Sibíri. Pri havárii zahynulo 11 z 15 ľudí na palube vrátane jedného dieťaťa, oznámilo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.
      Lietadlo na linke z Krasnojarsku sa zrútilo za zlého počasia pri pristávaní neďaleko letiska v meste Igarka v Krasnojarskom kraji, asi 2500 kilometrov východne od Moskvy. Príčina nehody nebolo zatiaľ známa.
      Prvé správy uvádzali, že o život prišli všetci na palube - štyria členovia posádky a 11 pasažierov. Miestni predstavitelia však neskôr informovali, že haváriu prežili štyria ľudia vrátane jedného člena posádky. Hospitalizovali ich so zraneniami a jedného umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti s vážnymi popáleninami.
      Na mieste nehody zahasili oheň, ktorý pri havárii vypukol, a hasiči so záchranármi hľadali čiernu skrinku lietadla.
      Stroj s obvyklou kapacitou 45 osôb patril menšej regionálnej leteckej spoločnosti Katekavia, ktorá pôsobí v regióne 14 rokov. Od minulého roku prepravila len 122 pasažierov.

Zdroj: TASR/ AP, RIA Novosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies