Pri havárii lietadla na Kamčatke zahynulo najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 12 September 2012, 11:14 • 2 min
Pri havárii lietadla na Kamčatke zahynulo najmenej desať ľudí

Pri havárii lietadla na Kamčatke zahynulo najmenej desať ľudí - Svet Najmenej desať ľudí zahynulo dnes pri havárii malého dopravného lietadla Antonov An-28 na polostrove Kamčatka na Ďalekom východe Ruskej federácie. Informovala o tom agentúra RIA Novosti

slovakia

left justify in out

img

Najmenej desať ľudí zahynulo dnes pri havárii malého dopravného lietadla Antonov An-28 na polostrove Kamčatka na Ďalekom východe Ruskej federácie. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruských predstaviteľov.
      Na palube dvojmotorového stroja, ktorý vyštartoval z regionálnej metropoly Petropavlovsk Kamčatskij, sa nachádzalo 12 cestujúcich a dvaja členovia posádky.
      Štyroch ľudí, ktorí letecké nešťastie prežili, previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice. Ako informovala televízna stanica RT, na palube boli aj dve deti - 13-ročný chlapec, ktorý prežil a je v bezvedomí v nemocnici, a štvorročné dievčatko, ktorého osud nebol bezprostredne známy.
      Lietadlo, patriace miestnej štátnej firme, stratilo spojenie s riadiacou vežou o 12.28 h miestneho času (02.28 SELČ) krátko predtým, než malo pristáť na letisku v mestečku Palana v Koriackom okruhu Kamčatského kraja. Mesto leží 990 kilometrov severne od Petropavlovska. Príčina havárie zostáva nejasná.
      Pilot sa pokúšal o núdzové pristátie na letisku v Palane, keď sa stroj približne desať kilometrov od letiska zrútil do lesa.
      Letecká doprava je na Kamčatke, rozľahlom polostrove na úplnom východe Ruskej federácie, veľmi rozšíreným spôsobom dopravy, pretože tamojšia cestná sieť je veľmi riedka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona