Pri havárii bojovej stíhačky v Iráne zahynuli dvaja piloti

NETKY.SK • 12 Január 2016, 16:17 • 2 min
Pri havárii bojovej stíhačky v Iráne zahynuli dvaja piloti

TEHERÁN - Životy dvoch pilotov si vyžiadala dnes havária bojovej stíhačky F-4 Phantom II iránskych vzdušných síl. Stroj sa zrútil v blízkosti pakistanskej hranice, približne 72 kilometrov západne od leteckej základne Konárak, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Stíhačka v inkriminovanom čase vykonávala cvičné úlohy. Príčiny nešťastia neboli bezprostredne známe, prípad sa vyšetruje. V Iráne došlo za uplynulé roky k niekoľkým zrúteniam vojenských lietadiel. Posledný prípad sa stal v júli 2014, keď sa na juhu krajiny zrútila stíhačka typu Phantom, pričom prišli o život obaja piloti.

 

Iránske vzdušné sily zakúpili tieto lietadlá americkej výroby ešte pred islamskou revolúciou v roku 1979. Iránske vojenské letectvo používa aj bojové stíhačky domácej, ruskej a francúzskej výroby. Súčasné vojenské letectvo krajiny vzniklo začiatkom 80. rokov z bývalých Imperiálnych iránskych vzdušných síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona