Pri havárii balóna zahynuli dvaja ľudia a vyše 30 sa zranilo

NETKY.SK • 23 August 2012, 13:56 • 2 min
Pri havárii balóna zahynuli dvaja ľudia a vyše 30 sa zranilo

Pri havárii balóna zahynuli dvaja ľudia a vyše 30 sa zranilo - Svet K vážnej havárii balóna plneného horúcim vzduchom, ktorý niesol 32 ľudí, došlo dnes ráno južne od slovinskej Ľubľany. Podľa informácií polície zahynuli najmenej dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

imgK vážnej havárii balóna plneného horúcim vzduchom, ktorý niesol 32 ľudí, došlo dnes ráno južne od slovinskej Ľubľany. Podľa informácií polície zahynuli najmenej dvaja ľudia. Vyše 30 ďalších, medzi nimi aj deti, utrpelo zranenia - niektorí z nich vážne. Informovala o tom slovinská tlačová agentúra STA.
      K havárii došlo okolo 08.00 h pri meste Ig, zhruba desať kilometrov od Ľubľany, a podieľali sa na nej dva balóny. Jeden z nich začal horieť. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.
      Podľa spravodajského servera 24eur.com utrpelo šesť zo zranených vážne popáleniny. Najmenej dvaja ľudia vyskočili z balóna, kým pristál, v zúfalej snahe zachrániť sa pred ohňom. Verejnoprávny rozhlas Radio Slovenija uviedol, že v koši pod balónom bolo šesť detí.
      "V okamihu nehody zúrila búrka. Balóny sa pokúsili pristáť, ale dostali sa do turbulencie. Vtedy jeden z nich začal horieť," citovala webová stránka siol.net očitého svedka. Druhému balónu sa údajne podarilo pristáť.
      Ľubľanská nemocnica UKC potvrdila, že hospitalizovala 18 zranených.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies