Pri hasení požiarov v Portugalsku sa zrútil vrtuľník civilnej obrany

NETKY.SK • 21 August 2017, 06:38 • 2 min
Pri hasení požiarov v Portugalsku sa zrútil vrtuľník civilnej obrany

LISABON - Pri likvidácii požiaru v okolí obce Cabril na severe Portugalska sa zrútil vrtuľník portugalskej civilnej obrany.

slovakia

left justify in out

Pilot stroja zahynul.

 

Úrad spresnil, že vrtuľník sa zrútil po tom, ako sa dotkol vedenia vysokého napätia a začal horieť. Operačný veliteľ úradu Rui Esteves uviedol, že pilot bol skúsený a na hasení lesných požiarov sa podieľal od roku 2013.

 

Požiar v okolí Cabrilu hasilo asi sto hasičov podporovaných 20 hasičskými vozidlami civilnej obrany. Do likvidácie požiarov v tejto oblasti sa zapojili aj hasičské lietadlá Canadair z Maroka a Španielska, ako aj tri vrtuľníky Super Puma vyslané na pomoc zo Švajčiarska.

 

Portugalská vláda v piatok v súvislosti s lesnými požiarmi a očakávaným vývojom počasia - vysokými teplotami a silným vetrom - vyhlásila vo viacerých postihnutých oblastiach stav krajnej núdze.

 

Takýto stav umožňuje príslušným orgánom zrýchliť čas odpovede na katastrofu. Najviac postihnuté oblasti sa podľa vlády nachádzajú v severnej a strednej časti krajiny, ale aj na západe portugalského regiónu Algarve na južnom pobreží.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona