Pri hľadaní zamestnania je dôležitý aj samotný vzhľad uchádzača

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 07:26 • 2 min
Pri hľadaní zamestnania je dôležitý aj samotný vzhľad uchádzača

Pri hľadaní zamestnania je dôležitý aj samotný vzhľad uchádzača

slovakia

left justify in out

img

Pri hľadaní zamestnania, ako aj pri samotnom pohovore s perspektívnym zamestnávateľom je dôležitý aj samotný vzhľad uchádzača.
      "Tvrdenie, že pri výbere zamestnanca na vzhľade nezáleží, nie je pravdivé. Je totiž prirodzené, že prvé, čo si zamestnávateľ alebo ním poverený personalista na vás všimne, je to, ako vyzeráte," hovorí Lucia Burianová z Profesie.sk. a pokračuje: "Tak ako obal predáva produkt, aj oblečenie predáva vás. Na pohovor do firmy bežného zamerania si oblečte formálne oblečenie. Výnimkou sú pohovory vo firmách z umeleckej oblasti, prípadne v reklamných agentúrach, na pozície, kde sa od vás očakáva osobitosť a kreativita. Vtedy zvoľte nápadné a extravagantné oblečenie, ktoré vystihuje vašu osobnosť a vkus. Ani v týchto prípadoch však nezabudnite na to, že menej je viac," uzatvára Burianová.
      Muži by si mali na pohovor obliecť kvalitný oblek, košeľu s dlhým rukávom a kravatu. Košeľa len s vestou nie je vhodná. V prípade, že si chce obliecť kombinovaný oblek, mal by si dať pozor na to, aby boli nohavice vždy tmavšie ako sako. Topánky musia byť tmavšie ako nohavice a hlavne čisté a kvalitné, hodiace sa k obleku. Aj ženské oblečenie má byť formálne, nie vyzývavé. Hlboký výstrih či minisukňa nie sú vhodné. Takéto kúsky oblečenia by totiž napovedali, že uchádzačka nemá potrebné schopnosti na získanie danej pozície, a preto využíva "ženské zbrane". Mala by dať prednosť kostýmu, v lete môže zvoliť aj sukňu či nohavice a blúzku.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona