Pri grilovačke aj na letné šaláty! Dresingy chutne a zdravo

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 9:0 • 2 min
Pri grilovačke aj na letné šaláty! Dresingy chutne a zdravo

BRATISLAVA - K letu neodmysliteľne patrí grilovanie či záhradná párty plná tých najlepších pochúťok. Nezabúdajte však, že okrem kuracieho, bravčového mäsa či zeleniny chuť jedla dotvárajú najrôznejšie dresingy. Vyskúšajte niektorý z našich tipov!

slovakia

left justify in out

Cesnakový dresing 

 

Suroviny: 

1 kyslá pochúťková smotana, 1 - 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, šťava z polovice citróna, oregano, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešajte spolu v miske a pridajte roztlačený cesnak. Dresing nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute spojili a môžeme podávať.

 

img

 

Grécky dresing

 

Suroviny: 

1/2 čili papričky, 1 mladú cibuľu, 200 ml gréckeho jogurtu, 1/2 ČL mletej rasce, 1 PL šťavy z limetky, pažítku

 

Postup: 

Čili papričku a cibuľu očistíme, umyjeme a nadrobno posekáme. Zmiešame s jogurtom a pridáme limetkovú šťavu. Ochutíme rascou, soľou a korením a ozdobíme pažítkou.

 

img

 

Avokádový dresing

 

Suroviny:

 šťavu z 1 limetky, 2 stonky koriandra, 1 avokádo, 2 ČL pasty wasabi, 2 PL kyslej smotany

 

Postup:

Koriander opláchneme, osušíme a nadrobno posekáme. Avokádo po dĺžke prepolíme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Dužinu nakrájame na malé kúsky, dáme do misky s limetkovou šťavou, koriandrom a pastou wasabi. Celý obsah rozmixujeme a postupne pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.

 

img

 

Horčicový dresing s medom

 

Suroviny:

200 g kyslej smotany, 1 lyžica olivového oleja, citrónová šťava, 1 lyžička francúzskej horčice, 1 lyžička medu, biele korenie a soľ

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a vzniknutou zálievkou polejeme šalát.

 

img

 

Zelerový dresing

 

Suroviny:

100 g zeleru, 1 menšie jablko, 10 g masla, soľ, mleté korenie, štipka mletého koriandru, štipka škorice, štipka estragónu, štipka muškátového orecha, šťava z ½ citróna, 300 ml zeleninového vývaru, 1 lyžica kyslej smotany, 1 lyžica medu, 2-3 lyžice plnotučnej horčice,

 

Postup:

Na 100 g masla podusíme zeler pokrájaný na kocky a pridáme k nemu dužinu z jablka. Ochutíme koreninami, zalejeme citrónovou šťavou, vývarom a povaríme 10-15 minút. Potom pridáme smotanu, všetko dobre rozmixujeme. Ešte raz dressing prelejeme do hrnca, dochutíme medom, soľou, korením a povaríme. Na záver zapracujeme do dresingu horčicu a po malých dávkach aj studené maslo.Tento dresing je vhodný k jedlám z rýb, kuracieho a morčacieho mäsa.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona