Pri gréckom ostrove Samos prebieha pátranie po migrantoch na člne

NETKY.SK • 13 September 2016, 09:59 • 2 min
Pri gréckom ostrove Samos prebieha pátranie po migrantoch na člne

ATÉNY - Neďaleko gréckeho ostrova Samos prebieha dnes pátracia a záchranná operácia zameraná na nájdenie desiatok migrantov na člne. Záchranné služby zavolal niekto z paluby člna. Oznámila to grécka pobrežná stráž, na ktorú sa v správe odvoláva tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vrtuľník a loď agentúry na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex a tiež plavidlo gréckej pobrežnej stráže pátrajú po člne severne od Samosu. Telefonujúca osoba uviedla, že na palube sa nachádza približne 40 ľudí.

 

Krátka, ale často nebezpečná plavba z tureckého pobrežia na neďaleké grécke ostrovy je medzi utečencami a migrantmi preferovaným spôsobom, ako sa dostať do EÚ. Využilo ju už vyše milióna týchto ľudí dúfajúcich v lepší život v únii. Dohoda EÚ s Tureckom dosiahnutá v marci a zatvorenie hraníc balkánskych štátov však výrazne znížili prúd migrantov a utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies