Pri gréckom ostrove Lesbos sa utopilo 15 utečencov

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 16:55 • 2 min
Pri gréckom ostrove Lesbos sa utopilo 15 utečencov

ATÉNY - Najmenej 15 utečencov vrátane dvoch detí prišlo dnes o život po tom, ako sa ich plavidlo prevrátilo pri brehoch gréckeho ostrova Lesbos. S odvolaním sa na vyhlásenia gréckej pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

V oblasti stále prebiehajú pátracie akcie. Ďalších desať osôb je totiž stále nezvestných a počet obetí incidentu preto ešte nemusí byť konečný. Doposiaľ našli dve utopené deti, štyri ženy a deväť mužov.

 

Telá obetí objavili len niekoľko kilometrov od prístavu Mithymna na ostrove Lesbos, ktorý slúži ako vstupná brána pre utečencov a migrantov snažiacich sa z Turecka dostať cez Grécko ďalej do Európy.

 

Grécke ostrovy v Egejskom mori sa v rokoch 2015-2016 stali vstupnou bránou do Európy pre viac ako milión migrantov a utečencov.

 

Na vrchole migračnej krízy prišlo v Egejskom mori o život takmer 1200 ľudí. Po následnom rozhodnutí balkánskych krajín zatvoriť v marci 2016 svoje hranice uviazli na gréckych ostrovoch tisícky osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona