Pri francúzskych náletoch na Sýriu zahynulo údajne šesť džihádistov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 09:38 • 2 min
Pri francúzskych náletoch na Sýriu zahynulo údajne šesť džihádistov

PARÍŽ - Niekoľko džihádistov - pravdepodobne aj francúzskych občanov - prišlo o život pri nedávnych náletoch francúzskych lietadiel na pozície islamistov v Sýrii. Informoval o tom dnes zdroj francúzskej vlády.

slovakia

left justify in out

Ten pre televízie BFMTV a iTélé uviedol, že o život prišlo najmenej šesť francúzskych ozbrojencov bojujúcich na strane Dáišu, čo je arabská skratka pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), používaná vo Francúzsku častejšie než v iných krajinách.

 

Televízie pripomenuli vyhlásenie francúzskeho premiéra Manuela Vallsa, ktorý upozornil, že pri náletoch nebudú ušetrení občania žiadnych štátov. "Keď Francúzsko bombarduje pozície IS v Sýrii, nerobí nijaký rozdiel medzi národnosťami," uviedol nemenovaný vládny zdroj. Iný zdroj pripustil obete pri náletoch, ale bol opatrnejší s potvrdením ich francúzskej národnosti.

 

Zdroj dodal, že s informáciou o šiestich obetiach prišla pravdepodobne mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá v Londýne sústreďuje a zverejňuje informácie o vývoji ozbrojeného konfliktu v Sýrii od svojich tamojších aktivistov.

 

Francúzske médiá pripomenuli, že SOHR po prvom nálete francúzskych lietadiel oznámilo, že o život prišlo 30 džihádistov vrátane zahraničných žoldnierov a naverbovaných detských vojakov.

 

Francúzsko uskutočnilo nálety na ciele IS v Sýrii 27. septembra a 9. októbra, a to v snahe zabrániť útokom islamistov na francúzske záujmy a chrániť sýrskych civilistov.

 

Francúzsky premiér Valls má dnes v pláne zavítať na leteckú základňu v Jordánsku, odkiaľ štartuje časť francúzskych vojenských lietadiel do misií nad Sýriou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies