AKTUALIZOVANÉ Pri Filipínach sa potopil trajekt s 251 ľuďmi na palube: Zatiaľ hlásia štyroch mŕtvych

NETKY.SK • 21 December 2017, 09:14 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pri Filipínach sa potopil trajekt s 251 ľuďmi na palube: Zatiaľ hlásia štyroch mŕtvych

MANILA - Potopenie trajektu s 251 ľuďmi na palube pri východnom pobreží Filipín si pravdepodobne vyžiadalo najmenej štyri obete.

slovakia

left justify in out

Zachrániť sa doposiaľ podarilo už takmer 200 ľudí.

 

"Máme hlásenia o obetiach, no doposiaľ sme ich presný počet neboli schopní potvrdiť," vyhlásil hovorca filipínskej pobrežnej stráže Armand Balilo. "Momentálne sa snažíme ubezpečiť, že všetci zachránení sú v dobrom zdravotnom stave," uviedol a dodal, že počet nezvestných tiež nie je známy.

 

Podľa Balila sa trajekt menom Mercraft 3 začal potápať v búrlivých vodách medzi mestom Infanta, ktoré sa nachádza vo filipínskej provincii Quezon, a jeho konečnou zastávkou - ostrovom Polillo.

 

Do pátrania po nezvestných je zapojených šesť plavidiel. Pri záchranných akciách spolupracuje aj tamojšia armáda. Podľa hovorcu pobrežnej stráže je možné, že na pomoc vyšlú aj vzdušné a námorné sily.

 

Plavidlá musia v dôsledku tropickej búrky Kai-Tak prekonávať veľmi náročné podmienky.Táto búrka spôsobila v centrálnej časti Filipín zosuvy pôdy, ktoré si vyžiadali už viac než 40 obetí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona