Pri Fergusone strieľali na ďalšieho policajta

NETKY.SK • 29 September 2014, 09:13 • 2 min
Pri Fergusone strieľali na ďalšieho policajta

ST. LOUIS - Na ďalšieho policajta strieľali v nedeľu neďaleko mesta Ferguson v americkom štáte Missouri, v ktorom panuje napätie po augustovom zastrelení černošského mladíka belošským policajtom.

slovakia

left justify in out

Po podozrivých, ktorí v noci na nedeľu strieľali vo Fergusone, predmestí veľkomesta St. Louis, a neskôr policajta mimo služby na diaľnici v samotnom St. Louis, vyhlásili pátranie. Policajti neutrpeli zranenia, ktoré by ohrozovali ich život.
      

Podľa polície incidenty zrejme spolu nesúvisia a nezdá sa, že by súviseli s pokojnými protestami prebiehajúcimi v iných častiach Fergusonu, informovala agentúra Reuters. Viac než 150 protestujúcich sa zišlo v nedeľu večer neďaleko policajnej stanice vo Fergusone, aby žiadali zatknutie Darrena Wilsona, policajta, ktorý 9. augusta zastrelil nezbrojeného 18-ročného černošského mladíka Michaela Browna.
      

Protest sledovalo asi 30 príslušníkov rôznych policajných zložiek. Dvoch demonštrantov zatkli, dôvod však nezverejnili. Ferguson, prevažne černošské mesto s 21.000 obyvateľmi, bolo od smrti Browna opakovane dejiskom demonštrácií, ktoré niekedy prerástli do násilia. Napätie ešte zvýšili policajné zásahy voči demonštrantom, ktoré mnohí považovali za neprimerane tvrdé.
      

Minulý štvrtok zverejnil šéf polície vo Fergusone Tom Jackson video s ospravedlnením rodine a celej komunite. Okrem iného sa ospravedlnil za to, že Brownovo mŕtve telo zostalo ležať na ulici príliš dlho. Časť obyvateľov vyhlásenie neprijala pozitívne, čo vyvolalo nové pouličné protesty. Jacksonovi totiž mnohí pripisujú vinu za tvrdé policajné zásahy a požadujú jeho odstúpenie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona