Pri explózii a následnej prestrelke zahynulo v Iraku 15 vojakov

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 18:59 • 2 min
Pri explózii a následnej prestrelke zahynulo v Iraku 15 vojakov

BAGDAD - Pätnásť irackých vojakov dnes prišlo o život počas zásahu proti skupine ozbrojencov neďaleko mesta Fallúdža, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajné zdroje spresnili, že v čase, keď skupina vojakov prehľadávala majer neďaleko mesta Fallúdža, v objekte vybuchla nastražená mína. O pár minút neskôr ozbrojenci spustili do vojakov paľbu. Počas operácie zahynulo 15 vládnych vojakov a ďalších 24 ich bolo zranených.
      

Ozbrojenci, ktorí sa ideologicky hlásia k teroristickej sieti al-Káida, koncom decembra prevzali kontrolu nad Fallúdžou i mestom Ramádí v provincii Anbár. Došlo k tomu po tom, ako vládne bezpečnostné zložky zadržali sunnitského zákonodarcu obvineného z terorizmu a potom, po roku existencie, zlikvidovali aj tábor, ktorý postavili protivládni demonštranti z radov sunnitov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona