Pri Eurovei dnes do neba vypustia balónové holubice

NETKY.SK • 19 September 2013, 09:00 • 2 min
Pri Eurovei dnes do neba vypustia balónové holubice

BRATISLAVA – Nábrežie Milana Rastislava Štefánika v Bratislave sa dnes zmení na miesto plné želaní. Do neba totiž Bratislavčania večer vypustia metrové balónové holubice. V rámci celomestského charitatívneho podujatia Deň želaní tak pomôžu splniť priania chorých detí.

slovakia

left justify in out

"Sny a priania nebudú do neba vynášať tradičné lampióny alebo balóny, ale holubice, ktoré odjakživa symbolizujú mier a nádej. Rodičia chorých detičiek práve tú nádej, že bude lepšie, potrebujú," uviedla vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová.

Podujatie sa začne o 17.00 h. Programom bude sprevádzať moderátor Maroš Szalay, zaspieva Miro Jaroš a Dominika Mirgová, trio G-strinx bude hrať na husliach a na pódiu sa predstavia aj chlapci a dievčatá z detských súborov. Hromadné vypúšťanie holubíc je naplánované na 18.30 h. "Výťažok z ich predaja sa opäť použije na plnenie prianí chorých detí. Tie si najčastejšie želajú zdravie pre svojich najbližších, prajú si však aj rôzne hračky, trampolíny, záhradné domčeky či výlety do Disneylandu," priblížila Rodinová.

Charitatívne podujatie Deň želaní pripravuje občianske združenie Želaj si spolu s hlavným mestom. Záštitu nad akciou opäť prevzal bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Na ostatnom ročníku sa na podujatí zúčastnilo približne 2000 ľudí, ktorí vypustili 1300 balónov šťastia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies