Pri etnických nepokojoch v Alžírsku zahynulo najmenej 18 ľudí

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 17:16 • 2 min
Pri etnických nepokojoch v Alžírsku zahynulo najmenej 18 ľudí

ALŽÍR - Najmenej 18 ľudí zahynulo a ďalších približne 30 utrpelo zranenia pri ozbrojených zrážkach medzi etnickými Berbermi a Arabmi, ku ktorým došlo v uplynulých dvoch dňoch v alžírskom púštnom meste Ghardája. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Nepokoje medzi oboma znepriatelenými tábormi vypukli už cez víkend, pričom v pondelok a v utorok večer došlo k ich zintenzívneniu aj napriek posilám, ktoré do Ghardáje vyslali bezpečnostné zložky. Konflikt medzi oboma zoskupeniami vypukol prvý raz koncom roka 2013.

 

"Pätnásť ľudí podľahlo svojim zraneniam v noci nadnes," uviedol nemenovaný zdroj z miestnej nemocnice, ktorý dodal, že ďalšie tri telá sa našli v meste Karára neďaleko Ghardáje.

 

Ghardája leží približne 600 kilometrov južne od metropoly Alžír. Jeho obyvateľstvo tvoria Arabi a Berberi, ktorí majú nielen vlastný jazyk, ale aj výklad islamu. V meste a jeho okolí dochádza k nepokojom, pretože obe skupiny medzi sebou bojujú o pracovné miesta, domy a pôdu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies