Pri železničnom nešťastí zahynulo najmenej 56 ľudí, zranených je 125

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:38 • 2 min
Pri železničnom nešťastí zahynulo najmenej 56 ľudí, zranených je 125

Pri železničnom nešťastí zahynulo najmenej 56 ľudí, zranených je 125

slovakia

left justify in out

Najmenej 56 ľudí zahynulo a ďalších 125 utrpelo zranenia dnes nadránom pri zrážke dvoch vlakov vo východoindickom štáte Západné Bengálsko. Informovala o tom polícia.
      Nehoda sa stala, keď rýchlik Uttar Banga prudko narazil do zadnej časti stojaceho rýchlika Vanančal na železničnej stanici v okrese Birbhum, približne 200 kilometrov severne od metropoly Kalkata.
      Väčšina obetí je zo stojaceho rýchlika Vanančal. Medzi mŕtvymi je aj osem žien a dve malé deti. Počet obetí môže ešte stúpnuť, keďže záchranné práce pokračujú a tímy sa snažia vytiahnuť spod trosiek ďalšie telá a zachrániť ranených. Na pomoc privolali aj armádu, pomoc poskytujú takisto stovky dedinčanov, ktorí sa zhromaždili na mieste nešťastia.
      Náraz bol taký silný, že strecha jedného z vagónov sa odtrhla a preletela ponad neďaleký most.
      Ranených previezli do blízkych nemocníc, zdravotný stav viacerých z nich označili lekári za vážny.
      Ide o druhé veľké nešťastie v Západnom Bengálsku za posledné mesiace. Z kolízie vlakov z 28. mája, pri ktorej zahynulo takmer 150 ľudí, obvinili úrady miestnych maoistických povstalcov.
      Indické federálne ministerstvo železničnej dopravy nepredpokladá, že dnešná havária súvisí s militantmi, a nariadilo dôkladné vyšetrenie tragickej udalosti. To má určiť, ako sa mohlo stať, že sa oba vlaky ocitli na tej istej koľaji. Ministerstvo pripísalo nehodu "ľudskej chybe", ktorú urobil rušňovodič rýchlo uháňajúceho vlaku.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies