Pri železničnom nešťastí zahynulo až 61 ľudí, 125 sa zranilo

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:15 • 2 min
Pri železničnom nešťastí zahynulo až 61 ľudí, 125 sa zranilo

Pri železničnom nešťastí zahynulo až 61 ľudí, 125 sa zranilo

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 61 ľudí zahynulo a ďalších 125 utrpelo zranenia dnes nad ránom pri zrážke dvoch vlakov vo východoindickom štáte Západné Bengálsko. Miestne úrady uviedli, že nemôžu vylúčiť sabotáž.
      K nehode došlo na stanici v meste Sainthia, 200 kilometrov severne od Kalkaty, kde uháňajúci rýchlik Uttarbanga narazil do zadnej časti stojaceho rýchlika Vanančal. Zrážka zničila dva osobné vozne pre cestujúcich s najlacnejšími lístkami, ktoré sú obvykle preplnené, a jeden batožinový vozeň. Náraz bol taký silný, že strecha jedného z vagónov sa odtrhla a preletela ponad neďaleký most.
      Väčšina obetí je zo stojaceho rýchlika Vanančal, v druhom vlaku prišli o život dvaja rušňovodiči. Medzi mŕtvymi bolo aj viacero žien a detí. Ľudí z trosiek najskôr zachraňovali miestni obyvatelia, ku ktorým sa pridali čaty pohotovostných služieb. Do neskorého popoludnia boli záchranné práce takmer ukončené a železnice sa snažili uvoľniť trať, aby mohli obnoviť jej prevádzku.
      Ministerka železničnej dopravy Mamata Banerdžíová na mieste tragédie naznačila, že mohlo ísť o ďalší prípad sabotáže po tom, ako úrady obvinili maoistických povstalcov z vykoľajenia vlaku, pri ktorom pred dvoma mesiacmi v Západnom Bengálsku prišlo o život 145 ľudí. "Máme určité pochybnosti" o tom, či išlo o nehodu, uviedla ministerka.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona