Pri elektronickej diaľničnej známke nemusia motoristi nosiť potvrdenie v aute

NETKY.SK • 27 December 2015, 10:42 • 2 min
Pri elektronickej diaľničnej známke nemusia motoristi nosiť potvrdenie v aute

BRATISLAVA - Po kúpe elektronickej diaľničnej známky nebudú musieť motoristi nosiť v aute potvrdenie o zaplatení známky.

slovakia

left justify in out

Aj to je jedna z noviniek, ktorá bude platiť od 1. januára spolu s elektronickými diaľničnými známkami. Tradičné papierové známky tak už budú v roku 2016 definitívne minulosťou.

 

Po zaplatení elektronickej diaľničnej známky však motorista dostane na e-mailovú adresu Potvrdenie o úhrade, zjednodušenú faktúru. "Potvrdenie o úhrade si bude môcť zákazník vytlačiť a ako riadny daňový doklad použiť v účtovníctve," priblížil manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis.

 

Ak si motorista kúpi elektronickú diaľničnú známku na obchodnom mieste alebo vybranom obchodnom mieste, dostane normálny "bloček", ktorý je tiež daňovým dokladom.

 

Prostredníctvom internetového portálu bude pritom možný aj hromadný nákup diaľničných známok určený pre podnikateľov, ktorí vlastnia alebo využívajú viac áut. "V prípade hromadného nákupu elektronických diaľničných známok prostredníctvom internetového portálu dostane zákazník Potvrdenie o úhrade, faktúru. Maximálny počet vozidiel na jednej faktúre je 500," vyčíslil Bódis.

 

V prípade, že motorista potvrdenie o kúpe diaľničnej známky stratí a bude ho znovu potrebovať, môže oň požiadať. "Pre túto zákaznícku službu môže využiť jediný kanál, a tým je Zákaznícka linka s číslom 02 32 777 777," doplnil Bódis. Operátorovi vysvetlí, že potrebuje "náhradný" doklad a následne Potvrdenie o úhrade dostane elektronicky na zadanú emailovú adresu.

 

Elektronické diaľničné známky začnú platiť od 1. januára 2016. V predpredaji si ich však motoristi môžu kúpiť už teraz. Ročné diaľničné nálepky z roku 2015 však tradične platia až do konca januára budúceho roku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies