Pri dvoch útokoch v Afganistane zahynuli traja ľudia, z toho jeden vojak NATO

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 13:16 • 2 min
Pri dvoch útokoch v Afganistane zahynuli traja ľudia, z toho jeden vojak NATO

KÁBUL - Najmenej traja ľudia dnes zahynuli a rovnaký počet ďalších utrpel zranenia pri dvoch samostatných útokoch vo východnej časti Afganistanu. Medzi obeťami je aj jeden vojak síl Severoatlantickej aliancie, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Atentátnici na diaľku odpálili nálož pripevnenú k odloženému bicyklu. Pri výbuchu na predmestí mesta Džalalabad zomrel jeden policajt a jeden príslušník Úradu národnej bezpečnosti (NDS)," oznámil hovorca polície v provincii Nangarhár.

"Obete práve cestovali motorkou do práce. Cieľom útoku bol pravdepodobne zamestnanec NDS. Výbuch zranil aj troch náhodných okolostojacich civilistov," dodal hovorca.

Pri ďalšom incidente, ku ktorému dnes došlo v tej istej časti krajiny, prišiel o život vojak NATO. Podľa predstaviteľov armády sa tak stalo pri "priamej prestrelke". Bližšie detaily o národnosti vojaka či presnom mieste útoku armáda neuviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona