Pri dvoch útokoch Talibanu zahynulo takmer 40 policajtov

NETKY.SK • 17 Október 2017, 13:07 • 2 min
Pri dvoch útokoch Talibanu zahynulo takmer 40 policajtov

KÁBUL - Najmenej 30 policajtov zahynulo pri útokoch militantov z hnutia Taliban, ku ktorým došlo v noci nadnes v dvoch východoafganských provinciách.

slovakia

left justify in out

Prvý útok údajne až 300 členov Talibanu sa odohral dnes v noci okolo 01.00 h miestneho času v provincii Ghazní, kde samovražedný útočník na ukradnutom armádnom vozidle naloženom výbušninami vošiel do komplexu veliteľstva polície a sídla guvernéra okresu Andár.Pri výbuchu vozidla zahynulo 14 policajtov a deviati utrpeli zranenia. Po následnom dlhotrvajúcom prudkom boji sa útočníkov podarilo odraziť.

 

Približne v rovnakom čase militanti z Talibanu zaútočili v Andáre na dve kontrolné stanovištia, pričom prišlo o život 16 policajtov a ďalší utrpeli zranenia. Počet obetí sa ešte môže zvýšiť. Militanti prepadli aj policajnú jednotku, ktorá bola do Andáru vyslaná ako posila. Tento útok si vyžiadal životy ôsmich policajtov.

 

Dva výbuchy otriasli aj mestom Gardéz, ktoré je metropolou východoafganskej provincie Paktíja. "Skupina ozbrojených teroristov a militantov vybavených pásmi s výbušninami zaútočila na policajné výcvikové stredisko, ktoré sa nachádza vedľa veliteľstva polície v provincii Paktíja," uvádza sa vo vyhlásení afganského ministerstva vnútra. Počet obetí tohto útoku ministerstvo neuviedlo.

 

K zodpovednosti za oba útoky sa prihlásilo militantné hnutie Taliban, pričom jeho hovorca Zabihulláh Mudžáhid uviedol, že pri nich zahynuli desiatky policajtov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona