Pri dvoch útokoch na irackú armádu zahynulo deväť ľudí

NETKY.SK • 4 Október 2014, 16:30 • 2 min
Pri dvoch útokoch na irackú armádu zahynulo deväť ľudí

BAGDAD - Najmenej deväť ľudí zahynulo dnes v Iraku pri dvoch samostatných útokoch na postavenia irackej armády, ktoré podnikli militanti z organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K prvému útoku došlo v provincii Dijálá, ležiacej západne od metropoly Bagdad, keď podľa predstaviteľa miestnej polície militanti z IS zaútočili na kontrolné stanovište irackej armády v meste Mansúrija. Pri tomto incidente zahynuli štyria ľudia a 14 utrpelo zranenia. 
      

K druhému útoku došlo v meste Tarmíja, vzdialenom približne 50 kilometrov severne od Bagdadu. Výbuch nálože umiestnenej pri ceste, po ktorej prechádzal konvoj vozidiel irackej armády, tam zabil piatich ľudí. Podľa miestnej polície boli traja z usmrtených civilisti a dvaja vojaci. Ďalších osem ľudí utrpelo pri výbuchu zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies