Pri dvoch bombových útokoch v Kamerune zahynuli najmenej traja ľudia

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:19 • 2 min
Pri dvoch bombových útokoch v Kamerune zahynuli najmenej traja ľudia

YOUNDÉ - Najmenej traja ľudia zahynuli v noci nadnes pri dvoch samovražedných bombových útokoch, ktoré na severe Kamerunu spáchali pravdepodobne členovia islamistickej skupiny Boko Haram. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na kamerunské vládne a bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

"V noci došlo v meste Waza na severe Kamerunu k dvom bombovým útokom, pri ktorých zahynulo šesť ľudí, vrátane troch kamikadze (útočníkov)," uviedol Michel Oumarou, námestník prefekta mesta Waza.

 

Extrémisti z Boko Haram vyhlásili na severovýchode Nigérie emirát, kde uplatňujú brutálny výklad islamského práva, a podnikajú aj výpady do susedných krajín - Nigeru, Kamerunu a Čadu. Táto skupina prisahala v marci vernosť tzv. Islamskému štátu (IS), ovládajúcemu rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.

 

Od mája, keď do úradu nastúpil novozvolený nigérijský prezident Muhammadu Buhari, ktorý sľúbil, že Boko Haram zlikviduje, zabili militanti z tejto skupiny už viac ako 1000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies