Pri dvoch bombových útokoch v Afganistane zomrelo 12 civilistov

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 15:08 • 2 min
Pri dvoch bombových útokoch v Afganistane zomrelo 12 civilistov

KÁBUL - Najmenej 12 civilistov zahynulo dnes pri dvoch bombových útokoch, ku ktorým došlo na východe a severe Afganistanu, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície vo východoafganskej provincii Kapisa uviedol, že 10 ľudí zahynulo a ďalší najmenej siedmi utrpeli zranenia, keď ich dodávku zasiahol výbuch nálože umiestnenej pri ceste. K útoku došlo v okrese Tagab známom častými útokmi militantov na príslušníkov afganskej armády a polície.

 

K ďalšiemu bombovému útoku, pri ktorom zahynuli dvaja civilisti, došlo v severoafganskej provincii Kundúz, kde výbuch nálože umiestnenej pri ceste zasiahol okoloidúce policajné vozidlo. Podľa policajného hovorcu v Kundúze si výbuch vyžiadal aj zranenia ďalších štyroch civilistov a dvoch policajtov.

 

K zodpovednosti za útoky v Kapise a Kundúze sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak nálože umiestnené pri ceste a samovražedné útoky vo svojom boji proti polícii a armáde často využívajú militanti z hnutia Taliban.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies