Pri druhom behu v Pamplone zranil býk Austrálčana

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:12 • 2 min
Pri druhom behu v Pamplone zranil býk Austrálčana

PAMPLONA - Tisíce adrenalínových nadšencov sa aj dnes zúčastnili na behu pred býkmi v meste Pamplona v severnom Španielsku. Pri druhom tohtoročnom behu nabral býk rohmi dvakrát jedného Austrálčana a zranenia utrpeli ďalší dvaja ľudí, vyplýva z aktualizovaných informácií agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Tlačové stredisko podujatia oznámilo, že 27-ročného muža býk bodol do slabín a stehna na konci behu. Na mieste ho ošetrili lekári a následne previezli do nemocnice, jeho zranenia označili za menej závažné. So zranenými rebrami okrem toho hospitalizovali jedného Španiela a ošetrili jedného Francúza s viacerými pomliaždeninami.

 

V utorok pri prvom behu zranili býky rohmi dvoch Američanov a jedného Brita, v nemocnici skončilo aj ďalších osem ľudí. Všetkých okrem dvojice Američanov medzičasom prepustili.

 

V rámci osláv sviatku svätého Fermína v Pamplone sa behy pred býkmi konajú každý deň ráno až do budúceho utorka. Na 850 metrov dlhej trati vedúcej úzkymi vydláždenými uličkami sa pri skúške rýchlosti a odvahy zrania každý rok desiatky ľudí, väčšinou pri pádoch. Šesť býkov, niektoré vážiace viac než 600 kilogramov, pri behu naženú do arény, kde ich večer zabijú na býčích zápasoch.

 

Skupiny na ochranu zvierat aj tento rok protestujú proti tomuto svetoznámemu podujatiu, ktoré sa medzičasom stalo mimoriadne kontroverzné už i v samotnom Španielsku. Napriek tomu láka nespočetných turistov z celého sveta, najmä z Európy, Austrálie a USA.

 

Odkedy v roku 1924 začali viesť v Pamplone písomné záznamy o oslavách sviatku svätého Fermína, zomrelo pri nich v dôsledku nabratia býkom na rohy 15 ľudí, posledný v roku 2009.

 

Behy pred býkmi sú tradičnou súčasťou letných podujatí v Španielsku. Tento rok pri nich hlásia dvoch mŕtvych po pobodaní býkmi - jeden zomrel v sobotu v meste Grao de Castellón na východe a ďalší 24. júna v meste Coria na juhozápade krajiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona