Pri dopravnej nehode zomrel mladý motocyklista

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 08:18 • 2 min
Pri dopravnej nehode zomrel mladý motocyklista

Pri dopravnej nehode zomrel mladý motocyklista - Krimi Na ceste medzi Sninou a Stakčínom došlo včera popoludní k dopravnej nehode, pri ktorej zomrel mladý motocyklista. Krátko pred 15 00 h viedol smerom na Stakčín 21 ročný muž z obce Moravany (okr.

slovakia

left justify in out

img

Na ceste medzi Sninou a Stakčínom došlo včera popoludní k dopravnej nehode, pri ktorej zomrel mladý motocyklista.

Krátko pred 15:00 h viedol smerom na Stakčín 21 ročný muž z obce Moravany (okr. Michalovce) motocykel Suzuki. Pri prejazde ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy, nezvládol vedenie motocykla a narazil do zvodidiel. Vodič motorky na mieste nehody svojim zranenia podľahol. Jeho 16 ročná spolujazdkyňa z obce Záhor (okr. Sobrance) utrpela zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Celková hmotná škoda bola vyčíslená na 3 200.- €. Dychová skúška na alkohol bola u spolujazdkyne  negatívna, u vodiča bude alkohol zisťovaný pri pitve. Nehodu vyšetruje humenský policajný vyšetrovateľ.

S príchodom jari a tým aj teplejšieho počasia sa na cestách začína objavovať čoraz viac motocyklistov. Aj v súvislosti s touto nehodovou polícia upozorňuje vodičov motocyklov, aby jazdili opatrne, dodržiavali rýchlosť a zbytočne neriskovali. Z pohľadu bezpečnosti je rozdiel ak má nehodu auto a ak má nehodu motorka. Posádka auta je pri náraze chránená karosériou auta ako aj ďalšími bezpečnostnými prvkami auta. Pri motorke tu tieto prvky nie sú a silu nárazu nemá v podstate čo stlmiť. Preto sú následky dopravných nehôd motocyklov často tragické. Aj keď sa aj v tomto segmente objavujú nové ochranné a bezpečnostne prvky, ktoré dokážu pomôcť, zatiaľ však nie sú samozrejmosťou.    

Zdroj: KR PZ Prešov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona