Pri dopravnej nehode zahynul slávny umelec José Luis Cheo Feliciano

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 07:49 • 2 min
Pri dopravnej nehode zahynul slávny umelec José Luis Cheo Feliciano

SAN JUAN - Vo veku 78 rokov zahynul vo štvrtok pri dopravnej nehode José Luis "Cheo" Feliciano, hviezda portorického bolera a salsy.

slovakia

left justify in out

Po tom, čo v zákrute stratil kontrolu nad svojím vozidlom typu Jaguar, sa mu stal osudným náraz do stĺpa elektrického vedenia a následné zranenia hlavy nezlučiteľné so životom. Informovali o tom svetové agentúry s odvolaním sa na miestne médiá.
     

Rodák z Ponce používal prezývku Cheo, aby sa odlíšil od svojho takisto slávneho krajana Josého Feliciana. S kariérou začínal v newyorskom Spanish Harleme ako hráč na bicie nástroje; profesionálny spevácky debut zažil v roku 1957. 
      

Po spolupráci s rôznymi interpretmi, vrátane formácie Eddieho Palmieriho, si doprial "oddychový čas" v súvislosti s liečením drogovej závislosti a k hudobnej produkcii sa vrátil v roku 1972. 
      

Bol nesmierne populárny prakticky v celej Latinskej Amerike, o čom svedčia okrem iného aj ocenenia z Panamy či Venezuely, ale aj prestížna americká cena Grammy (2008) za výnimočnosť na hudobnej scéne.
      

Portorický guvernér Alejandro García Padilla vyhlásil v reakcii na tragické úmrtie štvornásobného otca trojdňový smútok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies