Pri dopravnej nehode prišiel o život chodec, polícia vyzýva k opatrnosti

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 15:06 • 2 min
Pri dopravnej nehode prišiel o život chodec, polícia vyzýva k opatrnosti

KOŠICE - V pondelok pred polnocou došlo v katastri obce Drienovec (okr. Košice okolie) k dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol ľudský život.

slovakia

left justify in out

 Podľa doterajších zistení smerovala 27-ročná vodička z okresu Košice okolie s osobným motorovým vozidlom zn. Ford Fiesta od obce Drienovec na obec Turňa nad Bodvou (okr. Košice okolie).  Na neosvetlenom rovnom úseku cesty do jazdného pruhu vozidla náhle vstúpil 50-ročný chodec z okresu Košice okolie, pričom došlo k zrážke s vozidlom. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodička bola po dopravnej nehode podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom, prítomnosť alkoholu u nebohého muža bude zisťovaná pri pitve. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na tisíc eur.

 

 

img

Miesto nehody. Foto: Polícia

 

 

"Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody," informovala Netky Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

 

Polícia opätovne apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy iných účastníkov cestnej premávky.

 

"Samozrejme, nie každá nehoda s účasťou chodca je zavinená chodcom, preto polícia vyzýva aj vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Vodičom odporúčame, aby predvídali, prispôsobili rýchlosť jazdy a zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu osôb," dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies