Pri dopravnej akcii chytili policajti na D1 opitého šoféra

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:24 • 2 min
Pri dopravnej akcii chytili policajti na D1 opitého šoféra

BRATISLAVA - Opitého šoféra chytili dnes policajti pri dopravnej akcii, ktorá sa predpoludním konala v Bratislavskom kraji. Vodiča Felicie zastavili na diaľnici D1 v smere do Senca.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatjedenročný Bratislavčan nafúkal 1,71 promile a pri opakovanej skúške 1,67 promile. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, počas dvojhodinovej akcie policajti zistili 32 priestupkov, z toho tri vyriešili napomenutím, v 27 prípadoch dali pokuty a dva priestupky oznámili príslušnému správnemu úradu. Najčastejším priestupkom bola prekročená rýchlosť a porušenie ustanovení o povinnosti vodičov voči chodcom. Zadržali päť vodičských preukazov. Dychovú skúšku absolvovalo 42 šoférov, iba v jednom prípade bola pozitívna. Akcia bola zameraná hlavne na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom. Polícia ňou reagovala na výsledky celoslovenskej dopravno-výchovnej akcie Deň bielej palice, ktorá sa uskutočnila v polovici októbra. Práve pri nej totiž v Bratislavskom kraji zistili najvyššie percento vodičov, ktorí toto ustanovenie nerešpektovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies