Pri domovej prehliadke v obci Nemecká zaistili kriminalisti drogy aj zbrane

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 17:22 • 2 min
Pri domovej prehliadke v obci Nemecká zaistili kriminalisti drogy aj zbrane

NEMECKÁ - Breznianski kriminalisti vyšetrujú prípad zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a tiež zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

slovakia

left justify in out

Ako TASR priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, v jednom z rodinných domov v obci Nemecká v okrese Brezno polícia v piatok (21. 3.) na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Brezne vykonala domovú prehliadku, pričom v dome, ako aj ďalších priľahlých priestoroch, bolo okrem iného nájdené zariadenie na výrobu pervitínu.
     

"Pri prehliadke však nešlo o jedinú vec, ktorú polícia zaistila. Na mieste bola nájdená aj sušená zelená rastlina, pričom podľa predbežného vyjadrenia expertov ide o marihuanu, kde zo zaisteného množstva je možné vyrobiť až 13 obvykle jednorazových dávok," konkretizovala hovorkyňa. Polícia našla aj zatavenú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky. Expertíza potvrdila, že ide o látku pervitín a z množstva, ktoré bolo nájdené, je možné vyrobiť 61 obvykle jednorazových dávok.
     

V dome našli kriminalisti aj takmer 200 kusov nábojov rôzneho kalibru a viacero kusov rôznych zbraní a rôzne súčasti zbraní. Polícia má podľa hovorkyne v tomto prípade podozrivú osobu, no zatiaľ jej nebolo vznesené obvinenie. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, a preto bližšie informácie k prípadu bude možné poskytnúť neskôr.
     

V súvislosti s adresou, na ktorej sa v piatok konala domová prehliadka, vyšetruje polícia v Podbrezovej v okrese Brezno aj prípad prečinu krádeže. "Polícia má v tomto prípade podozrenie, že tu doposiaľ neznámy páchateľ v čase od konca septembra roku 2010 do piatku (21. 3.) neoprávnene odoberal plyn a tiež elektrinu," povedala Vašková. Neoprávneným odberom plynu spôsobil páchateľ pre spoločnosť z Bratislavy škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená na 10.000 eur a neoprávneným odberom elektriny spôsobil škodu vo výške približne 100 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies