Pri domovej prehliadke našli zbrane aj 430 litrov liehu

NETKY.SK • 20 November 2015, 10:01 • 2 min
Pri domovej prehliadke našli zbrane aj 430 litrov liehu

BRATISLAVA - Policajti z Komárna v spolupráci s pracovníkmi Kriminálneho úradu finančnej správy vykonali vo štvrtok 19. novembra v obci Búč (okr. Komárno) dve domové prehliadky.

slovakia

left justify in out

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, pri jednej z nich v dome vo vinohrade našli dva komponenty strelnej zbrane - hlaveň nezistenej výroby a kalibru a drevenú pažbu, pričom išlo o podomácky upravené súčasti. Okrem toho zaistili podomácky vyrobenú brokovnicu, prerobenú vzduchovku SLAVIA 630 a 47 brokových nábojov.


Pri ďalšej domovej prehliadke domu 42-ročného muža z obce Búč našli destilačné zariadenie na výrobu liehu a 430 litrov liehu. Veci týkajúce sa nepovolenej výroby liehu prevzali pracovníci Kriminálneho úradu finančnej správy. Vo veci nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Komárna. Muža policajti zadržali, vypočuli a následne prepustili na slobodu.


K vyšetrovaniu priberú znalca na zbrane a strelivo a všetky zaistené veci poputujú na expertízu do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu nepovolenej výroby
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona