Merkelová: Pri dohode s Gréckom musí mať kvalita prednosť pred rýchlosťou

NETKY.SK • 10 August 2015, 13:46 • 2 min
Merkelová: Pri dohode s Gréckom musí mať kvalita prednosť pred rýchlosťou

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová je presvedčená, že je omnoho dôležitejšie, aby veritelia dosiahli kvalitnú dohodu o reformách Grécka výmenou za finančnú pomoc, než uzatvoriť príliš unáhlenú dohodu.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert, "pri rokovaniach by sa dôraz mal klásť skôr na kvalitu než rýchlosť, už vzhľadom na množstvo reforiem, ktoré sa musia vziať do úvahy, ako aj na dĺžku navrhovaného záchranného programu, ktorý by mal trvať tri roky".

 

Jeho vyhlásenie k pripravovanému záchrannému balíku za 86 miliárd eur nasledovalo po signáloch, že Grécko a jeho veritelia by mali byť blízko dosiahnutiu dohody. V prípade jej uzatvorenia to bude už tretí záchranný program pre Grécko za päť rokov.

 

Očakáva sa, že ministri financií eurozóny sa zídu v piatok 14. augusta, aby prípadnú dohodu medzi Gréckom a veriteľmi prediskutovali. Grécka vláda by údajne chcela rokovania s veriteľmi uzatvoriť najneskôr v utorok 11. augusta a v piatok mať dohodu pripravenú pre ministrov financií eurozóny na posúdenie. Podľa nemenovaného zdroja schôdzka zatiaľ oficiálne potvrdená nebola.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies