Pri dohášaní požiaru vo Vysokých Tatrách budú hasiči pokračovať aj dnes

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 09:34 • 2 min
Pri dohášaní požiaru vo Vysokých Tatrách budú hasiči pokračovať aj dnes

POPRAD – Pri dohášaní požiaru vo Vysokých Tatrách, ktoré komplikuje nedostupný vysokohorský terén, budú hasiči pokračovať aj počas sobotňajšieho dňa. V priebehu piatkovej noci bol vykonávaný monitoring požiaru, ktorý sa už ďalej nerozširuje.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ, momentálne na mieste udalosti zasahujú hasiči špecializovanej pozemnej hasičskej jednotky na zásahy v prírodnom prostredí s technikou, príslušníci zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom a dobrovoľní hasiči z obcí Šuňava, Štrba a Spišský Štiavnik. Dnešné práce budú spočívať najmä v dohášaní ohnísk a prekopávaní tlejúcich kmeňov.

Po štyridsiatich hodinách od vypuknutia požiaru, ktorý ohlásili pracovníci sadiaci stromčeky, sú Tatry opäť sprístupnené turistom. „Horská záchranná služba už sprístupnila všetky turisticky značené chodníky, ktoré boli kvôli požiaru dočasne uzavreté,“ informoval agentúru SITA riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga.

Rozsiahly požiar lesa v Kežmarských žľaboch, hasili od štvrtku od 14. hodiny, lokalizovaný bol v piatok krátko pred 11. hodinou. V troch ohrozených dolinách zasahovalo aj dvadsať horských záchranárov, ktorí evakuovali odhadom 800 až 1 200 turistov. V teréne zasahovalo viac ako 80 hasičov, a to z hasičských staníc v Poprade, Vysokých Tatrách, Kežmarku, Levoči, Mengusovciach, Prešove a z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred dva vrtuľníky. Pravdepodobnou príčinou požiaru bol ľudský faktor.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies