Pri dlhodobom prenájme auta treba brať do úvahy jeho kvalitu

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:35 • 2 min
Pri dlhodobom prenájme auta treba brať do úvahy jeho kvalitu

Pri dlhodobom prenájme auta treba brať do úvahy jeho kvalitu

slovakia

left justify in out

img

Pri prenájme vozidla na dlhšie obdobie treba pri výbere uprednostňovať kvalitnejšie auto pred lacnejším. Napriek tomu, že menšia cena je pre mnohých zákazníkov väčším lákadlom, treba pamätať, že pri vyšších poplatkoch sú často zahrnuté dodatočné služby. Môže ísť o pravidelný servis, kontroly či poskytnutie náhradného vozidla v čase poruchy.
Samotný dlhodobejší prenájom je výhodnejší aj finančne. Rozdiel medzi trojdňovým a mesačným prenájmom sa môže v pri dennej sadzbe líšiť aj o 40 percent. Nájomcovia pritom neprihliadajú na šoférovu minulosť v zmysle predchádzajúcich havárií. "Pre všetkých platia tie isté podmienky, keďže za prípadné škody ručí stále nájomca," povedal Panayot Ivanov Kirov z autopožičovne Teocar.
Šofér, ktorý sa rozhodne prenajať si auto, by sa podľa neho mal v prvom rade rozhodovať podľa poskytovaných služieb, ponuky vozidiel aj ich technického stavu. Pri výbere požičovne by sa mal zákazník následne rozhodovať aj podľa svojho zámeru, na ktorý bude auto využívať. Do úvahy treba brať napríklad dĺžku plánovanej trasy, počet pasažierov, ale aj veľkosť batožinového priestoru. "Každý by si mal vyberať podľa svojho uváženia, no všeobecne platí, že do mesta je lepšie menšie auto," priblížil Kirov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies