Pri demonštráciách proti moci Wall Street zatkli vyše 700 ľudí

NETKY.SK • 3 Október 2011, 18:00 • 2 min
Pri demonštráciách proti moci Wall Street zatkli vyše 700 ľudí

Pri demonštráciách proti moci Wall Street zatkli vyše 700 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Na vyše 700 stúpol počet osôb, ktoré zatkla polícia v New Yorku v USA pri demonštrácii proti rastúcej biede a moci bánk, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Polícia zasiahla v sobotu, keď sa demonštranti snažili prejsť po Brooklynskom moste v rámci svojho protestu proti moci finančného priemyslu, symbolizovaného newyorskou ulicou Wall Street.

Hovorca polície Paul Browne uviedol, že zasahovali kvôli obmedzeniu dopravy na moste. Dodal, že nezatkli ľudí, ktorí pri prechádzaní cez most použili pás pre chodcov.

Pochod s približne 1500 účastníkmi bol súčasťou protestnej akcie Obsaďte Wall Street (Occupy Wall Street), ktorou aktivisti už dve týždne demonštrujú vo finančnej štvrti v Manhattane proti nespravodlivosti v sociálnom systéme.

Protestujúcich podporili niektoré celebrity. V tábore, ktorý je oblepený plagátmi s heslami namierenými proti Wall Street - sídlu akciovej burzy - sa zastavil americký oscarový filmár Michael Moore a herečka Susan Sarandonová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies