Pri demonštrácii za prepustenie politických väzňov v Moskve zadržali asi 420 ľudí!

NETKY.SK • 25 Február 2014, 06:31 • 2 min
Pri demonštrácii za prepustenie politických väzňov v Moskve zadržali asi 420 ľudí!

MOSKVA - Okolo 420 účastníkov nepovolenej demonštrácie za prepustenie politických väzňov zadržala dnes v Moskve ruská polícia.

slovakia

left justify in out

V zdôvodnení postupu bezpečnostných síl sa uvádza, že demonštranti narušili verejný poriadok.
      

Iba o niekoľko hodín skôr odsúdil dnes súd v ruskej metropole na tresty väzenia od dva a pol do štyroch rokov sedem aktivistov za výtržníctvo a narušenie verejného poriadku počas protestnej akcie na Blatnom námestí z roku 2012.
      

Ôsmu aktivistku súd odsúdil na podmienečný trest, väzeniu sa teda vyhne.
      

Všetci obžalovaní vinu popreli. Demonštrácia na Blatnom námestí sa konala 6. mája 2012, teda v predvečer slávnostného uvedenia Vladimira Putina do úradu prezidenta Ruskej federácie. Vyústila do fyzických potýčok medzi políciou a demonštrantami, z ktorých približne 400 polícia zatkla. Väčšinu z nich neskôr úrady prepustili, ale 29 aj naďalej čelilo obvineniam z vyprovokovania zrážok, narušenia verejného poriadku a výtržníctva.
      

Ďalší obvinení sa na slobodu dostali po decembrovej amnestii, ktorú prezident Putin vyhlásil pri príležitosti 20. výročia prijatia ruskej ústavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies