Pri demonštráciách v Turecku zahynul mladík, odbory idú do štrajku

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 16:25 • 2 min
Pri demonštráciách v Turecku zahynul mladík, odbory idú do štrajku

ISTANBUL - Turecký mladík zahynul dnes pri zrážke taxíka s demonštrantami na istanbulskej diaľnici počas protivládnych protestov. Je to prvé úmrtie spájané s prebiehajúcimi demonštráciami.

slovakia

left justify in out

Obeť sa volala Mehmet Ayvalitas (20). Turecká lekárska asociácia TBB dodala, že zranení boli štyria ďalší ľudia, jeden závažne, napísala agentúra Reuters.

Polícia dnes do davu protestujúcich v hlavnom meste Ankara strieľala slzotvorný plyn. Približne 1000 protestujúcich skandovalo heslo vyzývajúce premiéra Recepa Tayyipa Erdogana, aby odstúpil.

Turecká konfederácia odborových zväzov verejných pracovníkov KESK oznámila, že 4.-5. júna pôjde do varovného štrajku na protest proti tvrdým zásahom voči protestujúcim.

"Štátny teror použitý proti masovým protestom po celej krajine....opäť ukázal nepriateľstvo vlády AKP k demokracii," napísala vo svojom vyhlásení ľavicová konfederácia, ktorá má v 11 odborových zväzoch približne 240.000 členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies