Pri ďalšom útoku v Káhire zomreli traja policajný príslušníci

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 07:38 • 2 min
Pri ďalšom útoku v Káhire zomreli traja policajný príslušníci

KÁHIRA - Ozbrojenci zaútočili na policajnú hliadku v Káhire, pričom zahynuli traja policajti a ďalší piati utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes egyptské ministerstvo vnútra. Útok sa stal v pondelok neskoro večer. K zodpovednosti zaň sa prihlásilo málo známe islamistické hnutie Hazm (Vytrvalosť). Egyptská vláda predpokladá, že členovia tohto hnutia majú väzby na zakázané Moslimské bratstvo.

 

Podľa správy ministerstva ozbrojenci v dvoch autách zaútočili na policajnú hliadku v káhirskej okrajovej časti Madínat Nasr a policajti streľbu opätovali. Agentúra AP v tejto súvislosti napísala, že iba v sobotu ukončil pápež František oficiálnu návštevu Egypta, počas ktorej platili v Káhire mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

 

Hnutie Hazm sa už v minulosti prihlásilo k niekoľkým útokom v Káhire, pričom ich cieľom boli zvyčajne policajti. Aktivity egyptských islamistov eskalovali po tom, ako armáda v roku 2013 zosadila prezidenta Muhammada Mursího, ktorý bol popredným predstaviteľom Moslimského bratstva. Nepokoje sa sústreďujú predovšetkým do severnej časti Sinajského polostrova.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona