Pri ďalšej streľbe v americkej škole boli zranení dvaja tínedžeri

NETKY.SK • 18 Január 2014, 06:24 • 2 min
Pri ďalšej streľbe v americkej škole boli zranení dvaja tínedžeri

WASHINGTON - Dvaja stredoškoláci utrpeli zranenia pri streľbe, ktorá sa odohrala v piatok popoludní v objekte strednej školy v americkom meste Philadelphia.

slovakia

left justify in out

Podozrivý z miesta činu ušiel a polícia po ňom vyhlásila pátranie, informovala agentúra AP.

Ako pripomína, ide o druhú streľbu na pôde školy počas tohto týždňa a tretiu v poradí od 13. decembra 2013. Pri najnovšom incidente, ktorý sa odohral v strednej škole Delaware Valley Charter High School, bol zranený asi 15-ročný chlapec a dievča v približne rovnakom veku. Oboch previezli do nemocnice so strelným zranením v oblasti ramena.  

Privolaní príslušníci SWAT školu uzavreli a postupne odtiaľ vyviedli všetkých študentov. V súvislosti so stúpajúcim počtom prípadov streľby na amerických školách polícia postupuje razantnejšie a do škôl sa po oznámení incidentu snaží dostať čo najrýchlejšie.

Podľa internetovej databázy stoptheshootings.org, ktorá zaznamenáva streľby na školách, došlo v USA od roku 1992 k 387 streľbám na školách. Jedna z najhorších sa odohrala v decembri 2012, keď na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut zastrelil páchateľ Adama Lanza 20 malých detí a šesť pedagógov.

Pred dvoma dňami len 12-ročný chlapec spustil streľbu do dvoch svojich spolužiakov na základnej škole v meste Roswell v americkom štáte Nové Mexiko. Strelca bezprostredne po čine vzal do väzby nadporučík štátnej polície, ktorý práve v čase zločinu vysadil pred školou svoje dieťa. Polícia je presvedčená, že páchateľ konal sám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies