Pri čistení dvoch lokalít Gemera vyzbierali dobrovoľníci 55 vriec odpadu

NETKY.SK • 25 Október 2018, 15:36 • 2 min
Pri čistení dvoch lokalít Gemera vyzbierali dobrovoľníci 55 vriec odpadu

REVÚCA – Dokopy 55 vriec odpadu vyzbierali dobrovoľníci, ktorí počas uplynulých dní v rámci projektu Gruntovačka čistili dve lokality v regióne Gemer v okresoch Revúca a Rožňava.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Daniela Domiková, koordinátorka cestovného ruchu v Oblastnej organizácii cestovného ruchu Gemer, išlo o prvý ročník novozaloženej tradície s dôrazom na čistotu v spojitosti s cestovným ruchom.

 

"Na Gemerskej zelenej ceste sa vyzbieralo až 50 vriec odpadu. V Serényiho cisterne na Plešiveckej planine bolo vyzbieraných päť vriec odpadu. Je to unikátna technická pamiatka z čias Rakúsko-Uhorska, ktorú dal postaviť vtedajší minister hospodárstva, gróf Serényi, a slúžila na napájanie dobytka pasúceho sa na planine," uviedla Domiková.

 

Do čistenia sa podľa jej slov okrem dobrovoľníkov zapojili všetky OOCR patriace pod Banskobystrický kraj, ako aj žiaci a pedagogička zo Strednej odbornej školy v Revúcej. Organizátori plánujú Gruntovačku opakovať každoročne na jar pred turistickou sezónou a na jeseň po jej ukončení.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies