Pri chemickom útoku sýrskej armády zahynula päťčlenná rodina

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 12:41 • 2 min
Pri chemickom útoku sýrskej armády zahynula päťčlenná rodina

BEJRÚT - Medzi šiestimi obeťami chemického útoku chlórom, ktorého sa údajne v noci nadnes dopustili juhozápadne od Aleppa sýrske vládne sily, bol aj manželský pár a ich tri deti.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

SOHR tvrdí, že k úmrtiam a zraneniam došlo po zhodení improvizovaných bômb z vojenských vrtuľníkov. Zranených bolo niekoľko desiatok ľudí, vyhlásili aktivisti z Miestnych koordinačných výborov.

 

Nemenovaný predstaviteľ sýrskej armády toto tvrdenie odmietol a obvinil z útoku povstalcov bojujúcich za zvrhnutie prezidenta Bašára Asada. Opoziční aktivisti, ktorí boli na mieste činu, tvrdia, že útoky boli dva. Jeden zasiahol povstalcov, druhý bol zameraný na obytnú štvrť.

 

Na videách, ktoré boli nakrútené v poľnej nemocnici v Sarmíne, je vidieť mŕtve telá a pacientov s dýchacími problémami, ktorí majú kyslíkové masky.

 

Opoziční aktivisti vlani v apríli obvinili vládne sily zo zhodenia barelových bômb s chlórovým plynom na tri dediny v provincii Hamá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies