Pri cestách do exotických krajín je dobré sa dať zaočkovať

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 08:08 • 2 min
Pri cestách do exotických krajín je dobré sa dať zaočkovať

Pri cestách do exotických krajín je dobré sa dať zaočkovať

slovakia

left justify in out

img

Pri cestách do exotických krajín je dobré sa dať zaočkovať. V prípade napadnutia organizmu exotickým vírusom alebo parazitom môže liečba vyjsť na tisícky eur.
      Lucia Makayová z Generali Slovensko odporúča cestovateľom, aby pred vycestovaním absolvovali aj preventívnu zubnú prehliadku. Keď klienta začnú bolieť zuby až na dovolenke, napríklad v Turecku za ich ošetrenie zaplatí od 200 eur. Pred vycestovaním do zahraničia tiež odporúčame, aby sa klienti informovali na poistenie aktivít, ktoré plánujú vykonávať, aby predišli situáciám, že sa im stane úraz a až po ošetrení zistia, že sa na aktivitu, pri ktorej ho utrpeli, nevzťahovalo poistenie. Výhodné je mať so sebou aj Európsky preukaz zdravotného poistenia, ktorý cestujúcim garantuje poskytovanie zdravotných služieb za podmienok platných pre občanov v danom štáte.
      "Pri ošetrení v dovolenkovej destinácii je potrebné vyžiadať si lekársku správu vo svetovom jazyku - anglicky, nemecky alebo česky -a odložiť si originály všetkých dokladov o platbe v zdravotníckom zariadení. Klientom však odporúčame, aby mali pri sebe v prípade neočakávaných udalostí rezervu 100 eur, nakoľko ošetrenie do tejto sumy si platia sami a až následne im poisťovňa náklady preplatí," radí Makayová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies