Pri cestách do Abcházska budú potrebovať občania takmer všetkých štátov víza

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 20:00 • 2 min
Pri cestách do Abcházska budú potrebovať občania takmer všetkých štátov víza

SUCHUMI - Abcházsko zaviedlo s platnosťou od dnešného dňa vízovú povinnosť pre občanov všetkých krajín, s ktorými nemá uzavretú dohodu o liberalizácii vízového styku.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil prostredníctvom internetu tamojší rezort zahraničných vecí.


V praxi to znamená, že veľkou väčšinou medzinárodného spoločenstva neuznaná odštiepenecká časť Gruzínska vpustí bez udelenia víz na svoje územie iba občanov Ruskej federácie, Nikaraguy a Tuvalu, respektíve takisto separatistických regiónov Podnestersko a Južné Osetsko.


Výnimka bude platiť pre obyvateľov Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, kontrolovaných proruskými separatistami, ak predložia ukrajinské občianske preukazy a dokument o trvalom bydlisku, napísala agentúra MTI.
Gruzínsko vníma Abcházsko i Južné Osetsko ako integrálnu súčasť svojho územia a podobný postoj zastáva aj Organizácia Spojených národov.


Aj občania Gruzínska budú však musieť podľa dnešného vyhlásenia abcházskej diplomacie žiadať o povolenie vstúpiť na územie tejto republiky, ktorá vyhlásila jednostranne nezávislosť v roku 1992.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies