Pri českom Písku havaroval autobus so 48 deťmi, polovica z nich utrpela zranenia

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:06 • 2 min
Pri českom Písku havaroval autobus so 48 deťmi, polovica z nich utrpela zranenia

PRAHA - Vážna dopravná nehoda sa stala dnes dopoludnia pri juhočeskom meste Písek na hlavnej ceste smerom do Českých Budějovíc.

slovakia

left justify in out

Havaroval tam autobus so 48 školopovinnými deťmi, ktoré viezol z letného tábora na výlet. Približne 20 detským pasažierom museli záchranári ošetriť ľahké zranenia, informoval český spravodajský portál iDNES.cz.


Na ceste sa nachádzalo veľké množstvo vody, do ktorej autobus vošiel a vodič stratil kontrolu nad riadením. Vozidlo skončilo mimo cesty v priekope, kde sa prevrátilo nabok. Autobus išiel z tábora v obci Skočice v okrese Strakonice.


Ešte pred 11.00 h všetkých zranených ošetrili a rozviezli do nemocníc v Písku, Tábore, Strakoniciach a Prachaticiach. Niektoré deti boli krátko po nehode v šoku a nechceli nastúpiť do náhradného autobusu, a tak na mieste pomáhal aj člen posttraumatického tímu.


"Pripravili sme preto menší transportér, ktorý by deti previezol naspäť do tábora alebo na výlet," uviedla hovorkyňa juhočeských hasičov Vendula Matějů.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona