Pri čelnej zrážke dvoch vozidiel sa zranilo sedem ľudí (2)

NETKY.SK • 26 August 2018, 23:35 • 2 min
Pri čelnej zrážke dvoch vozidiel sa zranilo sedem ľudí (2)

SVIDNÍK – Hasiči z Giraltoviec momentálne zasahujú pri dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel, ktorá sa stala v katastri miestnej časti Giraltoviec, Francovciach, v okrese Svidník. Pri udalosti došlo k čelnej zrážke dvoch vozidiel, pričom sedem osôb utrpelo zranenia rôzneho rozsahu.

slovakia

left justify in out

Ako informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru na svojej facebookovej stránke, hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru.

Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková uviedla, že pri nehode zasahovali štyri posádky.

 

"Nehoda si vyžiadala sedem zranených osôb, z toho tri osoby utrpeli ťažké zranenia, štyria cestujúci mali ľahšie poranenia," povedala Načiniaková.

 

"Posádka ambulancie rýchlej lekárskej pomoci (RLP) v Giraltovicach mala v opatere pacientku s ťažkými zraneniami, bola v bezvedomí, napojená na umelú pľúcnu ventiláciu a v stabilizovanom stave transportovaná na oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) do prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP). Muž s ťažkými zraneniami bol prevezený posádkou ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) vo Svidníku do svidníckej nemocnice. Posádka z ambulancie RZP v Stropkove ošetrovala tri ľahko zranené osoby, všetci traja boli prevezení na chirurgické oddelenie do nemocnice vo Svidníku. Posledná posádka ambulancie RZP v Raslaviciach mala v opatere neplnoletého pacienta, ktorý mal ľahšie poranenia. Po ošetrení bol prevezený do bardejovskej nemocnice," spresnila Načiniaková.

 

Tretieho ťažko zraneného pacienta prevzala do opatery posádka Košickej záchranky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies