Pri búrke na Balatone bolo mnoho ľudí v ohrození

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 12:35 • 2 min
Pri búrke na Balatone bolo mnoho ľudí v ohrození

BUDAPEŠŤ - Výstrahu najvyššieho stupňa pred sobotňajšou popoludňajšou búrkou, vydanú maďarskými meteorológmi na jazere Balaton, mnohí nebrali vážne.

slovakia

left justify in out

Vodných záchranárov volali na pomoc v 50 prípadoch, tí zachránili životy 21 ľudí, informovala dnes agentúra MTI.

 

Záchranárske práce trvali až do noci, mnohých zachraňovali aj príslušníci vodnej polície či posádky plavidiel plaviacich sa okolo.

 

Dvaja muži zmizli vo vodách jazera pri Balatonfürede ešte pred búrkou, záchranárom sa ich však do príchodu búrky nepodarilo nájsť. Mŕtve telo jedného z nich objavili dnes ráno, polícia ho zatiaľ neidentifikovala.

 

Polícia Šomodskej župy informovala, že po vyhlásení najvyššej výstrahy pred búrkou sa všetky vodné hliadky vydali varovať rekreantov vo vode. Napriek tomu sa mnohí dostali do problémov. Viacerí podcenili svoje schopnosti a možnosti svojich plavidiel. Niekoľko lodí sa v silnej víchrici prevrátilo, potopilo, viaceré posádky vo veľkých vlnách spadli z paluby do vody.

 

Na južnom brehu jazera víchrica vyvracala stromy, trhala elektrické vedenia, poškodila budovy i niekoľko áut. Hasiči zasahovali v priebehu noci v 97 prípadoch, odstraňovali najmä popadané stromy a polámané konáre z ciest i zo železničnej trate.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies