Pri búrkach a povodniach prišlo v júni v Číne o život najmenej 14 ľudí

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:34 • 2 min
Pri búrkach a povodniach prišlo v júni v Číne o život najmenej 14 ľudí

PEKING - Najmenej 14 ľudí zahynulo pri záplavách a zosuvoch pôdy, ktoré vo viacerých častiach Číny v júni vyvolali silné dažde. Ďalších prinajmenšom 16 osôb je doposiaľ nezvestných. S odvolaním sa na správy čínskych médií o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Silné dažde postihli tento týždeň najmä okres Ťin-pching, ležiaci na juhozápade provincie Kuej-čou. O život podľa tamojších úradov prišlo v celej provincii dovedna deväť ľudí, ďalší deviati sú doposiaľ nezvestní. Pre nepriaznivé počasie zároveň museli miestne úrady evakuovať približne 65.600 ľudí.

 

Ďalšie štyri obete na životoch a šiestich nezvestných hlásia úrady v susednej provincii Chu-nan, kde bolo pre dažde zo svojich domov evakuovaných asi 157.000 ľudí. Jedna osoba prišla o život a jedna ďalšia je doposiaľ nezvestná aj provincii Šan-si na severe Číny.

 

Silné dažde sprevádzané krupobitím spôsobili minulý týždeň záplavy tiež v čínskej metropole Peking; správy o obetiach či vážne zranených však miestne úrady nehlásili.

 

Agentúra Sinchua upozornila, že Čínu v tomto roku ešte čakajú ďalšie rozsiahle záplavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies