Pri búrkach a povodniach prišlo v Číne o život najmenej 45 ľudí

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:20 • 2 min
Pri búrkach a povodniach prišlo v Číne o život najmenej 45 ľudí

PEKING - Prudké lejaky sprevádzané bleskami, povodňami a zosuvmi pôdy, ktoré počas uplynulého týždňa zasiahli južnú Čínu, po sebe zanechali najmenej 45 mŕtvych a 21 nezvestných.

slovakia

left justify in out

Zvýšené počty vo štvrtok zverejnilo čínske ministerstvo pre občianske záležitosti a jeden z predstaviteľov provincie S'-čchuan, kde zosuv popoludní usmrtil 11 ľudí a 19 zranil, keď zasiahol vozidlá idúce po diaľnici. Zvyšné obete a nezvestných podľa vyhlásenia ministerstva evidujú na území siedmich provincií, pričom najhoršia bilancia je v provinciách Kuej-čou a Chu-nan.

 

Rezort navyše zaznamenal takmer 9 300 zničených a 63 000 poškodených domov ako aj následky na 384 000 hektároch úrody. Priame ekonomické straty vyčíslil na 5,2 miliardy jüanov (620 miliónov eur). Čínska štátna televízia odvysielala zábery povodne ohrozujúcej historické mesto Feng-chuang v západnej časti provincie Chu-nan, v stredu večer však dažďová voda zaplavila i niektoré ulice v Pekingu.

 

Južná Čína sa momentálne pripravuje na príchod silného tajfúnu Rammasun, ktorý v uplynulých dňoch zabil na Filipínach najmenej 40 ľudí a čínsku pevninu by mal zasiahnuť v piatok okolo poludnia miestneho času.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona