Pri bulharskom pobreží zamrzlo Čierne more

NETKY.SK • 13 Január 2017, 14:42 • 2 min
Pri bulharskom pobreží zamrzlo Čierne more

SOFIA - Jedinečný prírodný úkaz - zamrznuté Čierne more - možno v týchto dňoch pozorovať v prístavoch juhobulharských miest Burgas a Sarafovo. K tomuto ojedinelému javu mohlo dôjsť vďaka nízkej slanosti morskej vody v tejto časti pobrežia a silným mrazom.

slovakia

left justify in out

Podľa správ bulharskej tlače je bulharsko-rumunský úsek rieky Dunaj je takmer úplne zamrznutý a plavba na ňom je kvôli ľadovým kryhám zakázaná. V bulharských riečnych prístavoch kvôli tomu kotví najmenej 20 lodí.

 

Podľa predpovedí sa počasie v Bulharsku do konca januára výraznejšie nezmení: očakáva sa ďalšie sneženie sprevádzané silným vetrom a teploty pod bodom mrazu. V noci nadnes na takmer celom území Bulharska hlásili mrazy miestami až do mínus 20 stupňov Celzia. Snehová pokrývka na severe krajiny dosahuje od 23 do 45 centimetrov, kým v južnom Bulharsku od 13 do 41 centimetrov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies