Pri Budmericach horela skládka chemického odpadu!

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 07:15 • 2 min
Pri Budmericach horela skládka chemického odpadu!

BRATISLAVA/BUDMERICE - Pri Budmericiach v okrese Pezinok horí skládka chemického a zdravotníckeho odpadu. Na mieste zasahujú hasiči, požiar im nahlásili včera po 20.00 h. TASR informovala Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

slovakia

left justify in out

"Na mieste je v tomto momente 15 hasičov z Pezinka, zo Senca a z Bratislavy. Na mieste sú aj závodní hasiči, dobrovoľní hasiči z obce Budmeríc a polícia," uviedla Múdra.
      

Podľa krajského riaditeľa HaZZ v Bratislave Martina Blahu je požiar v súčasnosti lokalizovaný a hasia sa lokálne ohniská. Požiar vznikol na skládke Istrochemu, horieť mal tuhý odpad a plasty.
      

Merania hasičov neodhalili únik nebezpečných látok do ovzdušia. Na miesto však smerujú aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória z Nitry.
      

Podľa informácií z miesta udalosti by mal byť odvolaný poplach. Pre požiar na skládke nebezpečného odpadu nemali ľudia z okolia vychádzať z domov.

 

08:22 - Požiar skládky pri Budmericiach je uhasený

Požiar skládky chemického a zdravotníckeho odpadu pri Budmericiach (okres Pezinok) je uhasený. TASR to potvrdila Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hasiči podľa nej z miesta požiaru odišli dnes o 1.44 h., ešte hodinu predtým dohášali ohniská požiaru.
      

Ďalej informovala, že na mieste zasahovali hasiči z Pezinka, zo Senca, z Bratislavy, hasiči z firmy, ktorá prevádzkuje skládku a dobrovoľní hasiči z Budmeríc, z Modry a z Doľan. Požiar vznikol na skládke Istrochemu, horieť mal tuhý odpad a plasty. Udalosť za zaobišla bez zranení.
      

Do Budmeríc podľa Múdrej dorazilo aj kontrolné chemické laboratórium z Nitry, prešlo aj okolitými obcami, no nenameralo žiadne zvýšené hodnoty. Konečnú správu od pracovníkov tohto laboratória budú mať hasiči k dispozícii v priebehu dnešného dňa, uzavrela Múdra. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies