Pri bombových útokoch v Bagdade zahynulo 30 ľudí

NETKY.SK • 28 August 2013, 11:37 • 2 min
Pri bombových útokoch v Bagdade zahynulo 30 ľudí

BAGDAD - Najmenej tridsať ľudí dnes zahynulo a 85 utrpelo zranenia pri sérii bombových útokov v Bagdade. Útoky sú pokračovaním najhoršej vlny násilia v Iraku za posledných päť rokov. S odvolaním sa na iracké policajné zdroje to uviedli agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

K najhoršiemu útoku došlo na severozápade irackej metropoly Bagdad, kde dve bomby umiestnené pri ceste a ďalšia v aute zabili päť a zranili takmer tridsať ľudí.vIrak prechádza obdobím extrémneho násilia už celé roky, ale od začiatku roku 2013 sa intenzita útokov najmä zo strany sunnitských militantov ešte vystupňovala. Pri rôznych útokoch zahynulo v júli 1000 Iračanov, čo je najviac od roku 2008, píše Reuters. Osemnásť mesiacov po odchode amerických vojakov hlboko zakorenené sektárske  napätie ešte väčšmi prehlbuje občianska vojna v susednej Sýrii a rastúce politické rozpory medzi šiitmi a sunnitmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies